Реферат – Мит ли са свестните мъже в България


 Категория: Реферати


Мит ли са свестните мъже в България
(психологическо наблюдение върху един непознат)

Мъжете са стари ловци още от древността,въпреки усилията на нас жените да ги закачим като безопасни игли за полите си, те обичат да правят секс и да бягат.
Но дали всички са такива? Дали някъде там няма някой за който да си кажеш-„Той е мъжът на живота ми”?
Възложиха ми тази задача -да докажа, че има и стойностни мъже,които не се интересуват само от секса. Трябваше да намеря мъж, на който да му разгадая характера, интересите, каква жена би го впечатлила и….да стана нейна противоположност, за да разбера дали ще си легне с такава жена, която няма никакъв шанс да го накара да се влюби в нея. В началото си мислех,че мисията е невъзможна,та кой мъж би отказал секс на една жена? Да, ама жестоко грешах.
Започнах да се чудя кой да бъде моя избранник,не беше никак лесно да намеря човек,който не ме познава,но въпреки това да имам възможност да го виждам всеки ден.
Кой,кой,кой? Ха, симпатичното момче, което работи отсреща. Съвсем на скоро се бях запознала с него-идеален е за целта.
Започнах да го наблюдавам-походката-хм, самоуверене, знае какво иска. Езика на тялото му издаваше, че е затворен човек – човек, който трудно допуска хората до себе си.
С всеки изминал ден ми ставаше все по-интересен.Нблюдавах го известно време отдалече,без да имам какъвто и да е допир с него.Дори и не разговаряхме,понякога виждах,че ме гледа –реших,че е време да действам,само чаках удобен момент.
Един ден го извиках,опитах се да завържа някакъв неангажиращ разговор.Любезно ми отговори на въпросите,които му зададох и до там-никакъв интерес .Реших,че вече е време да стана по-агресивна.Намерих номера на телефона му от негов колега и се почна лудото преследване.Вече бях разбрала,че няма да му хареса някоя отворена,нахална и обсебваща жена.В началото трябваше да действам по-бавно,за да не се уплаши и да избга.
Написах му едно съобщение,второ,трето!!!!! Никакъв отговор-охо,май ще ми бъде доста трудно.Оставих го известно време.
Една вечер му написах-„Искаш ли да пием кафе”?-хоп изненада-получих отговор-„Може би някой друг път”. Той изобщо и не предполагаше ,че уча психология и доста усърдно изучавам мъжкото поведние,както и скрития смисъл на всяка мъжка дума.Веднага направих анализ-Може би някой друг път,т.е –Забрави,няма да стане.
Колкото и странно да звучи направо си се нервирах-на мен мъж да ми откаже,да бе,да.Обадих му се-каза ми следното-„Обаждай се,когато пожелаеш,ама sms-и….”!
Ясно мрази съобщенията,реших ,че ще карам главно на тях ,щом е така- „ще четеш и днеска и нощеска” .
Време беше да го накарам да ме помисли за психопатка.След една седмица –нов sms-„Много ми харесваш”-както и очаквах,нямаше отговор.Най-интересното беше,че след всяко мое съобщение на другия ден не ме поздравяваше-искренно се забавлявах.Изчаквах известно време да ми проговори и….атака!!!!На моменти имах чувството,че го е страх от мен и с право,не знам аз на негово място как бих реагирала,ако някой постъпваше така с мен.
Излязох в отпуска и известно време не го виждах,написах му ново съобщение,в което едва ли не му се обяснявах в любов-пак никакъв отговор.Започнах да се изнервям от него,исках по-бързо да мине времето,което оставаше до края на експеримента,да си напиша темата и всичко да приключи.Нещо не ми харесваше да бъда отхвърлена.Мой колега от университета,който имаше подобна задача ме усети,че нещо не е ,както хората и ме посъветва да оставя всичко,да си сменя темата,защото ще нагазя там където не трябва.Аз обаче съм си инат и реших ,че ще си доведа нещата до край.
Нали не обича съобщенията-изпратих му поредното-„Искам да изляза с теб”. НЕЕЕЕЕЕЕЕ-пак не отговаря.О,ужас пак трябва да му званя-този път ми обеща е ще с видим-Да,ма друг път-не вярвам.
Межу другото вече не работех в тази фирма и се виждахме,когато аз исках да го видя-с дуги думи ,когато имах време да отида при него.
Дойде края трбваше да бъда по-агресивна от всякога-трябваше да му отправя сексуално предложение. Написах му –„Искам те”-и……няма отговор,а и се радвам,че нямаше,защото,ако ми беше отговорил и бе поискал да се видим,щях сама да попадна в собствения си капан.
Същата вечер си определих среща с друг,исках да покажа сама на себе си ,че не ми пука ,че са ме отрязали,та той отряза друга ,не мен.Аз в действителност не съм такава ,каквато той мисли,че съм и всеки ,който ме познава би го потвърдил.
Беше ми супер тъпо с това момче,с което бях.Говореше ми за неща,които не ме интересуваха,правеше жалки опити да ме впечатли.Правех се ,че го слушам и само се молех да не ми зададе върос,защото изобщо нямаше да го чуя.Незнайно защо мислите ми бяха насочени към,човека ,който изследвах.
Имах достатъчно материал,да напиша темата си.Ето и това,което се очакваше от мен –психо –портрет на мъжа,който наблюдавах толкова време,човека,от когото ми зависеше една от най-важните ми оценки:

Обекта на мойте наблюдения е стеснителен,затворен и мнителен.Човек,който живее предимно с миналото си,привързан е към дома и семейството си.Рядко предприема рискове в любовта,предпочита да бъде с човек,с когото има установени взаимоотношения,дори и да не го устройват.Той е човек,който никога не би взел иниациативата в свои ръце.
Според мен,за да се развият дълги и сериозни отнешения с него ще се наложи жената дълго време да играе ролята на добрата фея.
Той харесва скромните хора,които не влизат в спорове с него,но в същото време,колкото и парадоксално да звучи,уважава хора имащи собствено мнение.Идеалната жена за него е трудолюбива,икономична и спестовна.Тя трябва да има неговите виждания и интереси.
Относно секса с него-в никакъв случай жената не трябва д бъде агресивна.Много по-голям ефект биха имали случайните докосвания и непринудено поведение.При първите сексуални контакти,трябва да му се даде време да се настрои,защото иначе би бил доста скован.Той е мъж,който предпочита класиката в секса,готов е да преотстъпи водещата роля на жената.Обича проявите на нежност е много чувствителен.
Той търси в една жена,разбиране,одобрение и поддръжка.Жента до него трябва изключително да внимава ,защото е достатъна само една дума нараняваща мъжкото му самолюбие и той ще ходи мрачен седмици наред.Той е човек,който не прави комплименти и думата”Извинявай” му е чужда.
Него не можах да го прочета като отворена книга,защото пред непознати е като в опаковка.Мислите и емоциите му са скрити зад добре поддържана любезност и много чаровна усмивка.
Той е човек на настроенията.Един път изглежда лекомислен и флиртаджия,а на другия ден може да е тъжен и затворен.Той е комплексна личност,чийто променливи настрония,биха направили живота на жената до него труден,макар и интересен.
Той е мъж,който има нужда от непрекъснато окуражаване.Обича да играе ролята на учител,и ако жената до него е достатъчно умна да го накара да повярва,че той я води,ще може да си прави с него,каквото си поиска.
Той е човек, който е лесно забележим, въпреки,че не се опитва на всяка цена да бъде център на внимание.
Притежава най-интересните очи,които съм виждала. В един момент ти се струва,че следят всяко твое движение, а в следващия,че гледат през теб сякаш си невидима за него.
Той е изключително харизматична личност,човек,за който само като си помисля несъзнателно се усмихвам.
Така че жени, ПРАЗНУВАЙТЕ, защото на този свят има мъже,които имат морал и ценноти.
През времето,през което извършвах моя експеримент развих афенитет към този мъж,граничещ с емоционална привързаност,което беше недопустимо и неправилно.Голямо мъчение беше за мен,той да ме мисли за някаква кучка с психически отклонения.
Е,какво като завърших тази тема не се чувствам по-добре,защото този мъж накара да трепне нещо в мен,което мислех,че е отдавна е умряло.
Той вече никога няма да ме погледне-та аз го отвратих.Най-смешното е ,че аз избрах да бъда професионалист и за какво?За едната оценка,която ще ми напишат в книжката.Просто не си заслужаваше, не ме интересува дали съм се справила със задачата или не.
Знам само ,че се чувствам много зле, знам също така,че всеки психолог би ме укорил за това.Добрият психолог никога няма да си позволи да има чувства към своя пациент или обект на наблюдения, но с мен се случи………
Влюбих се в „моето опитно зайче”.

Автор: Младенка Александрова

Етикети: , , , , ,

Този материал съдържа 1,240 думи.
Ако ще ти свърши работа, може да помогнеш на друг, като качиш нещо твое :)

Остави коментар по "Реферат – Мит ли са свестните мъже в България"