„Всичко у вас да става с любов“ – есе


 Категория: Есета


“Любов… Какво е любов? Ако не се чувства в моите очи, не се чувства в моите ръце, в моята тишина, тогава тя не може и никога да се разбере от моите думи.” Любовта е очевидна при птиците, при горските племена, но не и при така наречените прогресивни хора, водени от рационализма.
Разумът е нещо култивирано и плод на вековното развитие на цивилизацията. Той несъмнено е движеща сила в действията на човека, но липсата на любов в човешката дейност обрича, ако не на тотален неуспех, то поне на много малък успех начинанията му.
С любов трябва да става изборът на професия, отношението с приятелите, животът в семейството, дори хобито може и трябва да става с любов, иначе се обезсмисля самото човешко съществуване.
Май не е случайно, че напоследък и българите, макар че не са католици, честват Свети Валентин. Защото колкото повече празници на любовта, толкова повече ще мислим, че говорим и защо не – ще чувстваме, любовта.
Архимед е казал: “Дайте ми опорна точка и аз ще обърна Земята.” Тази опорна точка в духовен план е именно любовта. Защото има ли нещо по-силно от нея?

Ири

Етикети: , ,

Този материал съдържа 180 думи.
Ако ще ти свърши работа, може да помогнеш на друг, като качиш нещо твое :)

Един коментар

  1. Елена Милушева каза:

    Уважение – дума, използвана в контекста на етикет и етикеция, деликатност към чувствата и личното пространство на другия, мерило за чест и достойнство, преклонение към нечии заслуги или дума, превърнала се в нарицателно за авторитет… Уважението е всичко това, но неговите измерения далеч не се изчерпват само с тези проявления.

Остави коментар по "„Всичко у вас да става с любов“ – есе"