Есе – Чистотата на човешките взаимоотношения


 Категория: Есета


За да живее пълноценно човек,той не може да живее сам.Ежедневно ние се срещаме с хиляди хора, роднини, познати, приятели и общуваме с тях.Съдбата ни събира с едни и ни разделя с други, някои стават основна част от живота ни завинаги , а други просто преминават през него. Ние не можем да изберем родителите си, братята или сестрите си. Всеки ден общуваме с роднините си-те са част от нас. Всеки ден ни се налага да правим компромис със себе си:
учим си уроците – за да се образоваме;
разговаряме учтиво с учителите – за да ги предразположим към нас;
в междучасията водим приятелски разговор със съучениците си – за да научим нещо повече за неща ,които ни интересуват пряко;
помагаме в къщи – за да сме полезни;
Родителите ни ходят на работа – за да се изхранваме.
Но когато става въпрос за приятелство – ние сме категорични – сами избираме приятелите си, решаваме на кого можем да имаме доверие и кого да допуснем до себе си.Това може да бъде приятел от детинство, съученик или човек, с когото сме се запознали случайно.
Чистотата в човешките взаимоотношения аз виждам в едно истинско приятелство.
Истинското чисто приятелство – това е да намериш човек,с който да се разбираш без думи,който да е винаги до теб,за да се посмеете заедно и никога да не откаже да ти подаде ръка,когато затъваш в тинята на живота.Приятелят,този който те разбира,на който си готов да повериш и собствения си живот,който винаги е там,за да ти даде съвет или просто,за да те изслуша,който не очаква нищо в замяна. Ти го познаваш и той те познава и се приемате такива каквито сте,можеш да му кажеш,кога греши и искрено без капка завист да се радваш на неговите успехи,както и той на твоите,само такова приятелство може да продължи вечно.
Само истинският приятел,може да прощава всичко,само той е готов да страда,за да си ти щастлив,само той никога не би избягал и не би те оставил,колкото и страшно да стане,но и точно затова се намира толкова трудно.
В един момент от живота ти се появява любовта. За да е красива трябва да има доверие между влюбените. Но дали любовта е нещо по-силно от приятелството – не знам.Времето ще ми покаже….
Но все пак,аз вярвам или поне горещо се надявам да има приятелства,които продължават вечно,но затова се иска много воля,много взаимност,любов и доверие,само тогава може да се изгради това така велико чудо в човешките отношения-приятелството между хората.

Етикети: , ,

Този материал съдържа 389 думи.
Ако ще ти свърши работа, може да помогнеш на друг, като качиш нещо твое :)

Един коментар

  1. Vela каза:

    zdrasti mn hubavo ese naistina tova e golqmata istina v 4ove6kite vzaimootno6eniq :) ))

Остави коментар по "Есе – Чистотата на човешките взаимоотношения"