Есе – Можеш ли да обичаш истински?


 Категория: Есета


Това е тема по коята много от хората могат да разсъждава. Но те не се замислят изобщо за това. Щом имат половинка до себе и и казват поне по един път на ден че ги обичат, според тях това е истинската любов. Но те всъщност много се заблуждават, защото за да обичаш истински трябва да познаваш човака долу горе, да му имаш доверие и както е казано в една поговорка: Обичай и уважаваи себе си, за да те обичат и уважават и останалите!
Първо трябва да уважаваш себе си, да се чувстваш добре в своята кожа,  а не да се отвръщяваш от себе си. Защото ако изпитваш тези лоши чувства ти ще си лош човек и ще се отнасяш зле с другите. А може ли някой изобщо да те обича такъв? Не, защото и ти ще го отвръщаваш. Затова бъдете мили с вас и останалите, помагайте им когато можете или поне опитайте.
Второ трябва да си позитивен човек, да си усмихнат добронамерен, но не и лицемерен. Да предаваш своята позитивна енергия на хората около теб и така те ще се радват с теб.
Третото нещо е да се себеуважаваш. Следователно ти трябва да разбереш, че си твърде ценен, за да си роб на нещата, който те ограничават. Също така приятели, защото обикновенните приятели трябжа да правищ разлика между истински и обикновенни се сърдят,  когато им звъня след като са си легнали.
Истинските приятели питат,  защо ми е отнело толкова време да им позвъня.  Обикновените приятели се стремят да говорят за моите проблеми.
Истинските приятели се стремят да ми помогнат да се справя с проблемите си.  Обикновените приятели,  когато ме посещават вкъщи,  се държат като гости.
Истинските приятели отварят хладилника и се обслужват сами.  Обикновените приятели очакват винаги да съм до тях,  когато имат нужда от мен.
Истинските приятели очакват винаги да са до мен,  когато имам нужда от тях.  Само истинските приятели ще оставят следи в сърцето ти.
Много хора ще влизат и излизат от живота ти.
Но само истинските приятели ще оставят следи в сърцето ти…

Етикети: ,

Този материал съдържа 328 думи.
Ако ще ти свърши работа, може да помогнеш на друг, като качиш нещо твое :)

2 коментара

  1. Gergana Nesheva каза:

    Страхотно е. Особено това за приятелството,аз страшно много държа на истинските си приятели. Мога да ви напиша и аз нещо за приятелите.
    „Истински е този приятел не с когото ще скоча от моста, а този който ще чакам под моста за да хвана.“
    Или
    „Не ти е приятел този който ти бърше сълзите,а този който не те кара да плачеш.“
    А любовта! Аз просто Обичам истински за първи път в живота си.Не мога да го опиша това е страхотно можеш да го чувстваш само със всички свои сетива няма думи с които мога да го опиша.Има хора които се кълнат,че много обичат даден човек но след това го нараняват. При мен не е така аз знам ,че обичам истински но не държа мен да ме обичат. Искам просто този мъж да ми позволи да го обичам и да му го доказвам. Чесно да ви кажа много рядко се запитвам дали той ме Обича и не държа да го чувам.Но след като той ми позволява да го Обичам значи и той изпитва нещо към мен. Незнам , времето ще покаже.Но важно е сега ,че аз се чувствам прекрасно след като мога да Обичам и то точно този мъж. И той го вижда във всеки мой поглед или изненадите които му правя или закачките,просто дори и да имам много скапан ден след като го чуя по телефона просто небето светва, птичките започват да пеят, розите разцъвтявт, светът става по-прекрасен и от дъга след дъжд. На всеки един човек на този свят пожелавам да Обича така и да бъде Обичан.
    На всички мога да кажа Обичайте така ще станете наистина добри както пише по-горе.

  2. Тайнствения градинар каза:

    Добри разсъждения, но нещата от живота не са много ясни на автора….това за приятелите е добре написано, но може би това е само една гледна точка…

Остави коментар по "Есе – Можеш ли да обичаш истински?"